Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Aprèn a integrar a l’aula activitats amb el Tale-Bot

Estratègies per treballar el pensament computacional desendollat al cicle infantil
Aquest curs t’ensenya a desenvolupar activitats i a fer anar un dels millors robots de terra del mercat.
22 d’abril de 2023 –
 Redacció

El Tale-Bot és un robot de terra que permet aprendre programació de forma manipulativa, introduint conceptes com les seqüències i bucles sense necessitat de saber llegir, cosa que els fa ideal per a l’etapa infantil.

Utilitzant botons amb símbols direccionals que permeten guiar el robot a través d’un tauler tematitzat i interactiu, targetes de codificació, contes, jocs… També permet interaccions mitjançant sons, músiques i amb la pròpia veu del nen/a.

 

Per què és important ensenyar-los a programar des de petits?

El pensament computacional és el procés mental que ens permet comprendre el llenguatge de la programació, un llenguatge que tots els infants d’avui dia hauran de conèixer per desenvolupar-se professionalment. Amb tot, les habilitats que ens proporciona el Tale-Bot van més enllà de les necessitats estrictament professionals, doncs també fomenta capacitats com la resolució de tot tipus de problemes i situacions, el raonament, les habilitats motrius i motores, la capacitat de cooperació i la pròpia autoestima de l’infant.

Si vols saber més sobre aquestes qüestions, aquí trobaràs més informació sobre el pensament computacional desendollat i aquí pots llegir una entrevista que explica la importància d’introduir la robòtica educativa a l’aula.

 

Com funciona?

1. Planifica el camí
2. Prem els botons per indicar la seqüència
3. Prem “play” per posar en marxa el robot, comprova el resultat i corregeix

com funciona tale-bot de Matatalab

 

Tecnologia interactiva intel·ligent

Per captar l’atenció dels petits, el robot els adverteix dels errors i celebra els seus encerts mitjançant la veu. També té la capacitat de gravar narracions i té una divertida funció d’enregistrament.  Rep ordres de veu, fa dibuixos i fins i tot sap ballar.

 

Tale-bot robot incorpora altaveu

 

 

Tale-bot robot pot dibuixar

També el pots transformar

El kit inclou diversos accessoris i caretes per disfressar el robot i inventar nous reptes. Pots transformar-lo en un avió, un conill, un cotxe de policia i altres objectes de la seva imaginació. Fins i tot és compatible amb blocs de construcció Lego®

tale-bot pro de matatalab inclou accessoris

 

Què necessito per integrar-lo a l’aula?

  • Què preparo abans del seu ús?
    Res! No cal muntar-lo i no es requereixen aplicacions ni connexió a internet.

 

  • Puc dissenyar els meus propis tapets?
    És clar! Aquesta classe de kits es presten a combinar-se amb tota mena de manualitats, ja sigui per crear més caretes com per dissenyar nous recorreguts.Per fer nous tapets pots fer servir paper, tela o làmines plastificades. Només assegura’t que la quadrícula és 10 x 10 cm perquè coincideixi amb els passos del robot.

 

  • En aquest curs totalment autoguiat i gratuït t’expliquem més a fons com fer-lo servir i et suggerim activitats curriculars perquè puguis fer-lo servir ja a l’aula.

 

Vols rebre informació dels cursos?

Publicitat

Articles relacionats