Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

La Intel·ligència Artificial a l’abast de tothom

Un curs gratuït, en línia i certificat que t’ho explica tot sobre la intel·ligència artificial
13 de desembre de 2022 –
 Redacció

Si t’agradaria entendre millor com funciona la intel·ligència artificial però creus que no disposes del temps ni dels coneixements previs per poder-ne aprendre, aquesta és la teva oportunitat.

CiutadanIA.cat és un curs de formació en Intel·ligència Artificial certificat, gratuït i en línia, que pots fer al teu ritme, escrit en un to divulgatiu i amè precisament perquè tothom qui ho vulgui i sense necessitat de tenir formació específica pugui entendre el funcionament bàsic de la Intel·ligència Artificial.

Què ens explica?

El curs, que permet obtenir un certificat formatiu, posa molt d’èmfasi en la història de la IA per poder adquirir la cultura general necessària per ser capaços de reconèixer en quins estris o ginys que ens envolten ja està present aquesta tecnologia. També explica com ens hi podem relacionar de forma segura i com millora i millorarà encara més les tasques quotidianes en el futur, així com tot allò que té a veure amb els marcs ètics i filosòfics que hi estan relacionats.

A través d’Icàtia, una nena que ens fa d’amfitriona a la ciutat del futur on viu, el curs es desenvolupa en 6 mòduls en cadascun dels quals hi ha les nocions teòriques, exemples pràctics i empreses o institucions catalanes que ja estan desenvolupant o usant elements capdavanters de la IA.

Qui l’ha fet?

Ha estat elaborat per l‘Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC), un centre de recerca pioner on hi treballen 70 persones d’àmbits diferents, “tota una singularitat, doncs no és habitual que els centres on s’investiga amb IA siguin tan multidisciplinaris com aquest de la UPC”, segons explica sempre la seva directora, Karina Gibert.

Els qui es registrin i completin el curs, poden descarregar-se un diploma acreditatiu i també un certificat oficial d’IDEAI-UPC i la FIB, una de les més prestigioses facultats d’enginyeria informàtica a nivell europeu, i actualment seu de l’únic grau oficial en Intel·ligència Artificial que s’imparteix a Catalunya.

A l’enllaç de dalt podràs veure el vídeo de la presentació oficial del curs, tot i que també pots accedir directament a la plataforma per començar el curs.