Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Escoles

Sigues part de la revolució!

Habilis t’ajuda a implementar la metodologia STEAM, el mètode d’aprenentatge que està transformant les escoles a tot el món

A Habilis.cat assessorem els centres educatius perquè puguin implementar amb èxit diversos aspectes de la metodologia STEAM dins les aules. També formem mestres i formadors de formadors i ajudem nombroses institucions a l’hora de definir i implementar projectes i programes educatius STEAM.

Què és STEAM?

El mètode STEAM, acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques, treballa de forma integrada les disciplines científiques i artístico-humanístiques enlloc de fer-ho de forma fragmentada, com s’ha fet tradicionalment.

Com funciona?

A partir de conceptes com “l’aprendre fent”, “l’aprendre jugant”, el Design Thinking, el tinkering, el treball per projectes i la filosofia maker.

Per què és important?

L’ enfocament holístic de l’aprenentatge permet als infants aprendre d’una forma similar a com ho fem a la vida real, és a dir, investigant per si mateixos, prenent riscos i aprenent dels seus encerts i errors, un procés que també els permet desplegar aptituds com la resiliència, l’autoestima, la intel·ligència emocional i la capacitat de cooperació amb els altres.

La millor eina educativa del present i del futur

És per això que, avui, cada vegada hi ha un major consens a l’hora de considerar STEAM com una de les millors eines a l’hora de desenvolupar en els nens i joves les 4 C identificades com a eines clau en l’educació del segle XXI: creativitat, col·laboració, pensament crític i comunicació.

Què oferim?

  • Suport i assessorament en la integració del mètode STEAM dins el currículum del centre.
  • Implantació progressiva de les diverses metodologies STEAM dins del procés d’aprenentatge.
  • Formació als mestres en robòtica, Fashion Tech, Tinkering i fabricació digital amb impressora 3 D i talladora làser.
  • Implementació d’espais maker, aules Montessori i espais tinkering a les escoles.
  • Equipament de material STEAM per al centre.
  • Desenvolupament i organització d’actes i iniciatives vinculades a la innovació educativa.

Vols rebre més informació?