Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Èxit de participació a la jornada de tallers infantils del ‘Fixing the Future’

Més de 300 persones van gaudir d’activitats de robòtica, creativitat, realitat virtual i educació ambiental i científica
19 de setembre de 2022 –
 Redacció

Taules plenes de capses de LEGO Spike, una de les millors joguines educatives de l’actualitat; Bee-Bots i altres petits robots circulant per catifes multicolors, un racó de realitat virtual i impressores 3D de la ma de Smart School que va fer les delícies dels infants però també de molts pares i mares, que es van interessar per les aplicacions educatives d’aquestes tecnologies; i un divertit espai d’experimentació ple de jocs i experiments vinculats amb l’aigua gràcies al Museu de les Aigües. Tot això ja estava en marxa i ple de gom a gom a les 10.30h del matí.

A les 11h, el maker i dissenyador Dominic Wilcox es va unir a la festa, donant ales a la creativitat al seu taller Little Inventors, que també va fer un ple total i va acabar acollint fins i tot més infants dels que estava previst. Wilcox va mostrar un vídeo del seu projecte i acte seguit els va convidar a tots a pensar i dibuixar un invent que pugui solucionar reptes que no cal que hagin de transformar necessàriament el món, sino fer-nos la vida una mica més fàcil o còmode, com pot ser el palet de piruleta acabat amb un raspall de dents inventat per un nen.

A la tarda va ser el torn de la tripulació d’Hypatia I, que van respondre les preguntes de la vuitantena de nenes i nens “astronautes” aplegats al Hall, molts dels quals van voler fer-se un retrat amb elles. Alguns també van poder conversar-hi davant dels treballs realitzats i que van quedar exposats a la sala.

Mentre recollien els seus diplomes, Bethany Koby ja es preparava per dur a terme els seus dos tallers ‘Blue’ amb una estesa de coixints a terra i un traductor que va anar guiant els infants en la seva conversió en oceà. I, coma punt i final, Valentina Raffio va explicar estratègies per “desenmascarar” les fake news, posant el focus en aquelles relacionades amb la ciència, la salut i el medi ambient.

En paral·lel a tot això, dins l’Auditori i la Sala Teatre del CCCB, continuaven tenint lloc les conferències del Fixing the Future que havien començat el dia anterior. Pel matí, a la Sala Teatre es va poder escoltar com es va fer el reeixit projecte Remix the School de la ma del professor Xavi Seva i el membre del FabLab Barcelona, Santi Fu, aixó com de Bee Wilson, la gurú de l’educació alimentària al Regne Unit, Bethany Koby, Gemma Koch, que va parlar en directe telemàticament.

 

Publicidad

Articles relacionats