Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

Fes el teu propi ‘Merge cube’ i aprèn com fer-lo servir

Descobreix tot el potencial d’aquesta eina educativa de realitat augmentada
29 de desembre de 2022 –
 Redacció

El Merge Cube és un cub negre de goma que porta uns dissenys platejats incrustats que interactuen amb diverses aplicacions per tal de transformar el cub en una mena de llenç digital en el qual es conformen tot tipus d’imatges en 3D, sigui un sistema solar, un òrgan del cos humà o un aquari en moviment.

Aquets cup es pot comprar però també us en podeu fabricar un amb una plantilla retallable que us podeu descarregar aquí mateix.

Com funciona?
El cub funciona amb la càmera del mòbil i les aplicacions corresponents, que permeten detectar cadascun dels patrons de cada costat del cub. Això permet que la codificació interactuï amb elles, de la mateixa manera que ho fa un codi QR sobre un producte.

Per què es considera una eina educativa estratègica?
El Merge Cube és una de les eines que permet integrar millor la tecnologia amb tot tipus de disciplines curriculars, des de les ciències naturals o biologia a la història o l’astronomia. En les versions i aplicacions actuals serveix especialment en continguts d’educació primària però el seu potencial és enorme, també pel seu baix cost de producció i les enormes possibilitats que presenta el fet de poder visualitzar en 3D qualsevol tipus d’imatge, dibuix o gràfic.

Quins inconvenients té?
L’àmbit de la realitat augmentada esta creixent més en les aplicacions d’entreteniment que educatives. Per tant, un dels inconvenients seria justament aquest, la manca d’aplicacions educatives disponibles. També cal remarcar que la capacitat de rotació i, per tant, de visualització es pot interrompre fàcilment, per exemple, si una mà s’hi interposa, de manera que de vegades és difícil interactuar-hi, sobretot, si no és té certa experiència.

Quines tendències de futur s’hi intueixen?
La tendència indica que la base de les aplicacions anirà creixent i enriquint-se. També s’està treballant en els seus auriculars per tal d’aconseguir millor manera d’interactuar amb el dispositiu així com en suports que millorin l’experiència visual.

En el vídeo que us hem seleccionat, s’expliquen molt bé les diferents possibilitats educatives del Merge Cube a l’aula.