Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Festival ‘Fixing the Future’: tot el que podràs fer i a qui podràs conèixer

Habilis i Abacus organitzen dos dies de conferències i tallers infantils relacionats amb la innovació educativa, la sostenibilitat i el medi ambient
No et perdis aquesta cita única que tindrà lloc al CCCB de Barcelona els propers 16 i 17 de setembre.
14 de juny de 2022 –
 Redacció

La tercera edició del festival internacional Fixing the Future, organitzat per Habilis i Abacus, reunirà els dies 16 i 17 de setembre al CCCB de Barcelona més de cinquanta emprenedors d’arreu del món relacionats amb les ciutats intel·ligents, la justícia climàtica, la moda sostenible, l’activisme, l’art, l’urbanisme o l’alimentació conscient.

Per primera vegada hi haurà un apartat especial de conferències i tallers infantils dedicats a la innovació educativa i als mètodes d’aprenentatge del futur. En aquest sentit, destaquem tres caps de cartell: la tecnòloga educativa de referència al Regne Unit, Bethany Kobi; el dissenyador i maker Dominic Wilcox, fundador de l’organització educativa Little Inventors i la cap d’innovació de l’empresa de robòtica educativa TTS (els creadors del Beebot), Gemma Koch.

Koby parlarà de com treballar l’educació ambiental a través de les emocions, una recerca pionera de la qual farà una experiència immersiva amb tots els nens que ho desitgin

Wilcox, a la seva xerrada, explicarà tècniques per potenciar la creativitat i l’autoestima dels nens i convidarà als nens i nenes a un taller pensat perquè imaginin i dibuixar l’invent que vulguin (com més esbojarrat millor!) per després materializar-lo a través de la seva xarxa de dissenyadors i fabricants digitals. Mentre que Koch, per la seva banda, ens parlarà de tot allò que es cou ara mateix en robòtica educativa.

Tallers infantils en paral·lel a les conferències
De fet, la robòtica, la programació i la fabricació maker seran els grans protagonistes en la resta de tallers familiars que també tindran lloc al hall del CCCB, uns tallers organitzats per Ro-Botica, pioners a l’Estat en aquest àmbit i distribuidors oficials al nostre país de LEGO Education. Només s’ha de pagar un cost de 3 euros per nen per gaudir de tots els tallers durant tot el dia del dissabte 17 de steembre.

Els tallers infantils STEAM estaran vinculats a les temàtiques del Fixing: sostenibilitat, reciclatge, gastronomia circular, ciutats intel·ligents, biodiversitat…

I és que el Fixing és un dels festivals més diversos que es fan ara mateix a Barceona, tant per temàtiques com pel tipus de personalitats que hi participen. Aquets any, entre els ponents que vindran, destaquem el músic i cofundador d’EarthPercent Brian Eno, la dissenyadora de moda sostenible Marina Testino, la novelista multipremiada Ece Temelkuran, la cuinera de Les Cols i experta en gastronomia circular Martina Puigvert, la directora executiva d’Oxfam Internacional Gabriela Bucher o el kenià Kennedy Odede de Shining Hope for Communities (SHOFCO), una plataforma per a la transformació dels barris marginals a Kenya.

Una cita única per a la qual comptem també amb la col·laboració d’HolaLuz, Aigües de Barcelona,  l’Agència Catalana de Residus i Oxfam Intermón per a la qual ja pots aconseguir aquí les teves entrades. Es poden adquirir entrades per a un dels dos dies, divendres 16 o dissabte 17 de setembre, o l’abonament complet per a tots dos. També hi ha packs familiars.

 

Publicidad

Articles relacionats