Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

Kiran Bir Sethi i l’escola del “jo puc”!

Escolta la directora de la Riverside School, una de les escoles més inspiradores per transformar l’educació
15 de juliol de 2022 –
 Redacció

Kiran Bir Sethi va estar entre les 10 finalistes del Global Teacher Prize del 2019. L’any següent, va participar al festival Fixing the Future. Us convidem a escoltar la conferència que va fer i descobrir qui hi ha darrere d’una de les millors deu escoles de l’Índia actual i un referent mundial en innovació educativa: The Riverside School

Fundada l’any 2001 per Kiran Bir Sethi  a Ahmedabad, a l’Índia, aquesta escola ha aconseguit crear un model educatiu alternatiu centrat en la qualitat de l’aprenentatge i en el benestar dels estudiants.

Les seves pràctiques han estat reconegudes arreu del món i l’escola ha estat guardonada pels seus èxits acadèmics, i també per la seva filosofia única de “Fer el bé i fer-ho bé”. Vint anys després, l’èxit de la Riverside School l’ha convertida en un veritable model d’escola del segle XXI, situant-se entre les deu millors escoles de l’Índia.

Fer-los viure tot tipus d’experiències en un entorn segur
Aquí, tot gira al voltant d’únic concepte: el de “Jo puc”. Cinquanta professor, Bir Sethi inclosa que imparteix classes a temps complet, treballen amb l’objectiu de dotar els infants de coneixements però també de la intel·ligència emocional necessària per esdevenir persones felices i professionals creatius i emprenedors. El seu lema és “No deixis que ningú et digui que no ets prou bo. Tu pots fer qualsevol cosa”.

Per Bir Sethi, l’educació ha de consistir en jugar i explorar dins d’una comunitat i entorn segur. “La meva idea és poder graduar els nens com a ciutadans del món amb el propòsit profund de marcar la diferència i fer realitat els valors humans”, diu.

Els seus 400 alumnes passen la meitat del temps fora de les aules fent tasques com enrotllar varetes d’encens per tal d’experimentar què significa ser un nen treballador

Bir Sethi destaca que l’educació és l’única manera de democratitzar les oportunitats i comprendre la llibertat, la igualtat, l’amor i la compassió, i com posar en pràctica aquestes idees. “No crec necessàriament que les escoles siguin els únics llocs per aconseguir-ho. Educar-se és ser conscient de si mateix i comprendre el poder que es té per modelar un món millor”, explica.

En paral·lel, Bir Sethi també és la fundadora de ‘aProCh’, una iniciativa per adaptar les nostres ciutats als infants, per la qual va rebre el guardó Ashoka Fellow l’any 2008.

El 2009, Bir Sethi va llançar Design for Change, un dels moviments juvenils de transformació educativa que ha beneficiat més de 2,2 milions d’infants i 65.000 professors a través de la metodologia del Design Thinking. Es basa en demanar als nens que pensin en qualsevol problema, que imagini una manera de millorar-lo i que comparteixin la seva voluntat de canvi amb la resta de nens.