PROJECTE CLAB: IMPRESSIÓ DE BIOMATERIALS I ECONOMIA CIRCULAR

0 de 12 lliçons finalitzades (0%)

Unitat didàctica 5. Crea: Ara tu

5.1. Una proposta de situació d’aprenentatge

Aquesta és una lliçó de previsualització

Registreu-vos o inicieu la sessió per fer aquesta lliçó.

vidrieras biomateriales
Vidrieres gòtiques realitzades per alumnes de 2on d’ESO del Institut-Escola Puig i Gairalt. | Habilis

 

Després de l’après en els mòduls anteriors ha arribat el moment de posar-te a la feina i que dissenyis la teva pròpia situació d’aprenentatge, adequada al context que requereix la LOMLOE.

Aquest nou context implica passar d’un model educatiu basat en la reproducció -on l’evocació es basa majoritàriament a recordar allò que s’ha memoritzat anteriorment- a un model d’aprenentatge basat en el raonament i a facilitar les eines perquè l’alumnat sigui capaç de donar respostes a les dificultats que se li presentin

Et mostrem la següent situació d’aprenentatge basada en el Decret 175/2022, de 27 de setembre (Comunitat Autònoma de Catalunya) amb el repte de crear unes vidrieres catedralícias usant biomaterials per a la part que simula el cristall. El repte ens trasllada a l’Edat mitjana i permet tractar aspectes relacionades amb la construcció de catedrals, la història i la història de l’art.

En aquest vídeo, veuràs la primera part del procés: la creació dels “cristalls” amb biomaterials.

 

 

I aquest va ser el resultat:

 

Remix the School_Institut Escola Puig i Gairalt

 

També van imprimir les estructures que subjecten les “vidrieres” amb una impressora 3D:

 

Aquesta és una situació d’aprenentatge que intenta donar resposta als reptes esmentats en la introducció del projecte. És una situació pensada per educar en la sostenibilitat, implicant la comunitat educativa i l’entorn de barri més immediat; així com en les noves tecnologies i en l’impacte i possibilitats que poden tenir.

Activitats

  1. En aquesta primera activitat et proposem que identifiquis els punts forts d’aquesta situació d’aprenentatge i facis una proposta de millora d’aquells aspectes que consideris una feblesa.
  2. Una vegada analitzada aquesta situació d’aprenentatge et proposem que dissenyis la teva pròpia, adaptada al currículum de la teva comunitat autònoma. Per fer-la et proposem aquesta plantilla de disseny, encara que pots fer-la amb la plantilla amb la qual més còmode/a et sentis.
  3. Dedica un temps a valorar si la teva situació d’aprenentatge és competencial i si posa a l’alumnat en el centre del seu propi aprenentatge. Utilitza la següent Checklist.