Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

Mandales de bosc i de platja

Una activitat a l’aire lliure que treballa la paciència, la psicomotricitat fina i la concentració
12 de juliol de 2022 –
 Redacció

Els mandales, que vol dir “roda o cercle” en sànscrit, són una eina molt utilitzada en les pràctiques de meditació que promouen les filosofies orientals com l’hinduisme i el budisme. Es diu que tant representen el macrocosmos com el microcosmos i el seu procés d’elaboració condensa múltiples beneficis mentals i emocionals.

Els principals beneficis 

Quan fan (o pinten) un mandala, els infants treballen la concentració, l’atenció plena, la paciència, la coordinació i la psicomotricitat fina.
També podeu incorporar-hi conceptes acadèmics com són els colors, la geometria, la simetria, les sèries, el vocabulari, elements de la natura i, fins i tot, la història de les filosofies espirituals orientals. Tot en un i sempre en funció del curs, l’edat o els interessos dels nens.

D’excursió al bosc
Les pinyes, les fulles dels arbres, els glans, els pinyons, les branques, les pedres, les flors… són els vostres millors aliats.

A la platja
Feu servir pedres, petxines, algues o, fins i tot, guixos de colors que podeu esmicolar una mica i acolorir diferents grapats de sorra.

I també a casa
Més enllà de comprar algun quadern i pintar-ne, també podeu fer servir petites peces de fusta acolorida pròpies de les joguines Montessori, com ho fan en aquest vídeo, o molts altres elements, des de llapis de colors, peces de LEGO fins a cotxets, blocs de construcció o, fins i tot, pinces d’estendre la roba.

Al vídeo que us hem seleccionat, us donen idees per poder utilitzar també els miralls de cara a ampliar els efectes dels mandales.