Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

Nous recursos per programar amb la placa micro:bit

Estan pensats per a educació primària i no cal tenir la placa física per aprendre el seu funcionament
23 de gener de 2023 –
 Redacció

La Micro:bit Educational Foundation s’ha associat amb Code.org per oferir als professors d’educació primària diversos recursos per poder fer servir la placa micro:bit a l’aula.

Què és la placa micro:bit?
Es pot dir que és una mena d’ordinador de butxaca i sense carcassa que us mostra com el programari (software) i la màquina (hardware) funcionen junts. Té una pantalla de llum LED, botons, sensors i moltes funcions d’entrada/sortida que, quan es programa, permeten interactuar amb nosaltres.

Aquí ja us vam explicar de forma més extensa en què consisteix.

Necessito haver impartit els cursos que s’hi especifiquen? 
No! Podeu incorporar aquestes lliçons a la vostra docència en qualsevol moment.

Necessito disposar a l’escola de les plaques Micro:bit per poder-ho començar a ensenyar?
Tampoc. Sempre és millor, és clar, però si a l’escola encara no teniu les plaques Micro:bit, poden aprendre igualment a programar-les fent servir el simulador a MakeCode. El simulador us permet provar el codi de programació i veure’l funcionant en una placa micro:bit virtual. Aquest també és un dispositiu d’ensenyament útil quan voleu compartir una demostració amb tota la classe o quan introduïu i treballeu en projectes de codi junts.

Quin llenguatge de codificació faré servir?
Totes les lliçons i projectes de micro:bit es fan per a l’editor basat en blocs de Microsoft MakeCode. Per normal general, heu de saber que la Micro:Bit es programa amb el Microsoft MakeCode, un editor de codi basat en blocs, i el micro:bit Python (que ofereix codi basat en text, és a dir, el sistema tradicional.

Tota la informació disponible aquí,