CURS D’ASTRONAUTES (6-8 anys)

0 de 16 lliçons finalitzades (0%)

Mòdul de Comunicació i Art (6-8 anys)

Activitat 5.3. Comunicar el què has après

Aquesta és una lliçó de previsualització

Registreu-vos o inicieu la sessió per fer aquesta lliçó.

Conferència Jenni Sidey-Gibbons
Conferència de l’astronauta canadenca Jenni Sidey-Gibbons. Font: Evan Buhler RMO PHOTO

Ara que ja tens el teu pòster a punt, només et faltarà assistir a un congrés científic i explicar el que has après. Un congrés és el lloc on es troben les investigadores per compartir els seus descobriments científics.

Tu encara ets jove per anar a un congrés científic real, però pots organitzar una trobada científica a la teva escola, amb la família o els veïns.

Per poder explicar el què has après, cal que el pòster s’aguanti dret tot sol. Una opció és doblegar-lo pels costats, com en les fotos dels exemples de l’activitat anterior, o bé pots penjar-lo a la paret amb cinta adhesiva.

Un cop ja el tinguis dret o penjat, pensa com podries explicar el més important en 5 minuts.

Per últim, ja pots presentar el teu pòster científic a algú. És important que acceptis preguntes del públic quan hagis acabat l’explicació.

 

 

Què puc fer per parlar bé en públic:

  • Busca maneres de controlar els teus nervis. Els nervis són normals i importants, perquè volen dir que allò que estàs fent és important i hi has treballat molt. Per tant, prova de concentrar-te en que ho faràs bé i així gaudiràs l’experiència quan apareguin els nervis!
  • Respira fons. Abans de començar, tanca els ulls, agafa aire pel nas i treu-lo per la boca i concentra’t durant uns minuts. Això t’ajudarà a concentrar-te, i relaxar-te alhora.
  • Beu aigua. Potser estàs una mica nerviosa i se t’asseca una mica la boca. No passa res, és normal! Després d’haver respirat fons i abans de començar a parlar, beu un got d’aigua.
  • Vocalitza. És important que t’entenguin. Parla a poc a poc, mastega les paraules i projecta bé la veu. Si ho necessites, també pots fer gestos amb les mans per fer-te entendre millor.
  • Gaudeix. Explicar allò que saps pot ser molt gratificant. Passa-t’ho bé compartint totes les teves experiències amb la resta. Segur que així encomanaràs el teu entusiasme!

 

Descarrega l’activitat completa en PDF