Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Qui som

La nostra missió

L’Homo habilis va ser el primer ‘maker’. Va viure a l’Àfrica fa més de 2 milions d’anys i fabricava eines de pedra rudimentàries. La nostra història és la suma de múltiples revolucions: tecnològica, cognitiva, agrícola, científica, industrial… Punts d’inflexió en els quals una sola innovació és capaç de canviar-ho tot.

Vivim una nova primavera pedagògica. Durant els anys vint i trenta del segle XX ja en vam viure una, la primera. Va ser una revolució educativa sense precedents que ens va situar a l’avantguarda d’Europa. La segona va ser durant el tardo-franquisme, un moment d’especial il·lusió en el qual van néixer escoles i iniciatives capdavanteres, com va ser el cas d’Abacus.

Ara torna a ser un d’aquests moments clau i no el podem deixar perdre. Tenim tot el potencial i la tradició per tornar a ser un referent. Ho hem fet dos cops i ho podem tornar a fer.

A més, és necessari. Estem immersos en la quarta revolució industrial, una nova fase fortament impulsada per les tecnologies disruptives. Els nens i nenes d’ara tenen una oportunitat única. Són la primera generació que sent parlar de realitat virtual, intel·ligència artificial o biologia sintètica des de petits. I per això són també els primers que poden esdevenir creadors de tecnologia i no només consumir-la. Però, per aconseguir-ho, els cal entendre bé com funciona i també saber relacionar-s’hi de forma conscient. És així com podran controlar-la en lloc d’estar controlats per ella.

Aquest és l’objectiu d’Habilis i el volem assolir de diferents maneres:

Divulgació

Donant a conèixer els educadors, les escoles i els centres de recerca i institucions que estan duent a terme experiències capdavanteres dins i fora del nostre país.

Inspiració

Seleccionant activitats i recursos veritablement útils, amb diferents nivells d’execució, assequibles per a tothom i que combinin el vessant lúdic amb l’aprenentatge. Volem que la cultura maker, la robòtica, l’art del tinkering, l’enginyeria, els experiments científics amb productes quotidians I reciclats, la programació I també l’educació emocional i el foment de les activitats desendollades formin part del dia a dia a totes les cases i escoles del país.

Formació

Oferint cursos específics per a mestres i també per a nenes i nens de la mà de científics de renom i formadors experimentats.

Punt de trobada

Organitzant esdeveniments que reuneixin els diferents actors de la comunitat educativa.

Els nostres valors

Despertar vocacions científiques entre els nens i, sobretot, entre les nenes, per tal de minimitzar els desequilibris de gènere en aquest àmbit.
Fomentar el pensament crític, la competència digital i la creació i l’ús responsable de la tecnologia.
Contribuir a la inclusió per tal de corregir els desequilibris en funció de l’estatus socioeconòmic o el lloc de procedència.
Promoure la producció local, sostenible i responsable amb el medi ambient.

Qui som?

HABILIS és una plataforma de continguts educatius que neix després de la fusió de les cooperatives Abacus i Som* la cultura de tots, dues organitzacions líders a Catalunya en els seus respectius sectors: el de la distribució de productes educatius innovadors i de qualitat, i el de la creació de continguts editorials, amb capçaleres com Sàpiens, el Petit Sàpiens, El món d’ahir, Descobrir, Cuina i Arrels.

El nostre equip

Llicenciada a la Facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milà (2004), el 2006 es muda a Barcelona i comença a col·laborar amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i amb l’estudi d’arquitectura MiAS Arquitectes. Com a arquitecta, lidera, entre d’altres, el projecte i la construcció de la seu de iGuzzini a Sant Cugat que rep nombrosos premis internacionals. A partir del 2012 s’integra definitivament a l’equip de l’IAAC, del qual el 2015 n’esdevé gerent. També col·labora estretament amb el Fab Lab Barcelona. En el 2019 assumeix la gerència de l’Atlas of the Future de SOM, I de l’esdeveniment internacional Fixing the Future Festival.

Periodista llicenciada per la Universitat Ramon Llull i postgraduada a la UCLA, la Universitat de Los Angeles. El 2003 comença a treballar de corresponsal a Amèrica Llatina per Catalunya Ràdio i també com a corresponsal al Brasil per la cadena de televisió CNN.
Durant els últims dotze anys, ha treballat com a cap de redacció de la revista Sàpiens. També ha estat presentadora i guionista del programa de divulgació històrica Pintant el gris i és autora del llibre Ramon Llull, llibre de viatge. També ha col·laborat en mitjans com El Magazine de La Vanguardia, Altaïr o El Singular Digital, entre d’altres.