CURS D’ASTRONAUTES (9-10 anys)

0 de 18 lliçons finalitzades (0%)

Mòdul d’Enginyeria (9-10 anys)

Activitat 2.2. Dissenya el teu sistema de filtratge d’aigua (9-10 anys)

Aquesta és una lliçó de previsualització

Registreu-vos o inicieu la sessió per fer aquesta lliçó.

Les astronautes Jessica Meir i Christina Koch a la Estació Espacial Internacional. Font: NASA
Les astronautes Jessica Meir i Christina Koch a la Estació Espacial Internacional. Font: NASA

ACTIVITAT 2. DISSENYA EL FILTRE IDEAL PER A MART

Ara que has construït i provat diferents tipus de filtre, ja saps quins materials i muntatges són adequats per obtenir aigua més neta. Ja tenim una solució!  I ara… com pots fer que el teu sistema sigui millor? 

Quin filtre t’enduries a Mart? Per contestar a aquesta pregunta, pensa quines condicions s’han de complir per què el filtre sigui l’ideal. Per exemple:

  1. A l’espai cada gram compta. Com més pes posem a la nostra nau espacial per anar a Mart, més combustible gastarem! Podries fer que el teu sistema pesi menys? Pensa què faries si vols endur-te el filtre més lleuger possible.
  2. A l’apartat anterior has construït diferents filtres que ens donen resultats diferent. Potser un és més útil per eliminar pedretes de l’aigua bruta, i un altre et serveix per eliminar-ne el sabó. Ens podríem endur dos filtres i utilitzar-los segons el que necessitem però, de nou, podríem construir-ne un de sol per portar el mínim pes possible? Pensa què faries si vols filtrar tots els tipus d’aigua amb un mateix filtre.
  3. Pot ser que a Mart no ens hi puguem endur peces de recanvi. Com ho faries per què el filtre es pugui fer servir tantes vegades com sigui possible? Pensa quins materials és millor utilitzar i de quines maneres podríem evitar que el filtre es faci malbé.


Quan hagis trobat una solució, fes una fotografia del teu sistema on es vegi l’aigua filtrada, i explica’ns com l’has construït!

 

 

Descarrega l’activitat completa en PDF