Unitad didáctica 4. Inspírate: Ideas para aplicar en el aula (3h)

4.2. Com personalitzar la teva impressora 3D

Aquesta és una lliçó de previsualització
Registra’t o inicia sessió per cursar aquesta lliçó.
Elements necessaris per a modificar la impressora 3D i poder imprimir materials tous.

 

En aquesta lliçó t’expliquem com modificar una impressora 3D per a poder imprimir els teus dissenys amb biomaterial o qualsevol altre tipus de material tou.

En primer lloc, observa les diferències.

Impressora 3D

Aquesta és una impressora 3D normal. Observa, a la part esquerra, l’entrada del filament que normalment s’usa per a imprimir.

 

Impressora 3D preparada per a imprimir biomaterials

Aquesta impressora ha estat modificada per a poder imprimir materials tous. A dalt, a l’esquerra, pots veure el capçal de plàstic per on s’introdueix, en aquest cas, el biomaterial.

En cas de no tenir una impressora 3D, aquí et mostren com crear una biopistola.

Modificació de la impressora

En el següent vídeo, els desenvolupadors d’aquesta innovació et mostren com modificar la impressora perquè imprimeixi biomaterials, pas a pas.

En el pas 1 t’ensenyen a emplenar el capçal del biomaterial (extrusor). El pas 2, consisteix a desmuntar el sistema d’impressió 3D tradicional. En el pas 3, cal remuntar la impressora instal·lant el capçal i en el pas 4, pujar i preparar els teus arxius digitals per a poder donar-li les instruccions d’impressió a través de l’ordinador.

 

Elements necessaris per a muntar el teu capçal

 

Passos per l’ensamblatge

Aquí tens un repositori digital obert, públicament accessible, que conté els models tridimensionals de les peces necessàries per a modificar una impressora d’FDM a paste printer modelling PDM, la llista de materials, les guies de muntatge i altres arxius digitals necessaris per a totes les receptes de biomaterials compatibles.  els plugins per al disseny i el manual d’elements necessaris

Repositori de plugins necessaris:

1. Disseny i manual d’elements de modificació necessaris per a modificar una impressora d’FDM a paste printer modelling PDM.
https://github.com/fablabbcn/aei-kit-impresion-pasta
2. Plugin per la producció d’arxius d’impressió en biomaterials implementat en programari de codi obert (Algorismes per generar CAM).
https://github.com/fablabbcn/aei-3dslicer-curaprofiles
3. Repositori digital obert, públicament accessible, que contingui els models tridimensionals de les peces necessàries per a la modificació a impressió en biomaterials, llista de materials, guies de muntatge i altres arxius digitals necessaris per a aquesta i receptes de materials compatibles.
https://github.com/fablabbcn/aei-kit-impresion-pasta
4. Eina web per a la possible creació d’arxius simples per a imprimir en 3D.
https://github.com/fablabbcn/aei-3d-bio-material-slicer

Activitats

  1. Ja pots crear el teu kit per a personalitzar una impressora 3D. Aquí et tornem a posar el link al repositori digital obert complet amb els models tridimensionals de les peces necessàries per a la modificació a impressió amb biomaterials. També trobaràs una llista de biomaterials, guies de muntatge i altres arxius digitals necessaris per a aquesta i altres receptes de materials compatibles.