Qui som

Habilis és el departament d’Abacus Educació dedicat a crear experiències educatives innovadores i curriculars per a les escoles, recolzar el creixement professional dels seus docents a través de formacions i ajudar a les escoles a desenvolupar i implementar una estratègia digital STEAM personalitzada i de llarg termini.

La nostra missió

Alineats amb els valors i la missió fundacional d’Abacus, Habilis vol estar al costat dels docents en el seu esforç per oferir una educació innovadora i d’alta qualitat.

De mestres a mestres.

Què oferim?

Formacions als docents
Realitzem cursos d’iniciació i també d’especialització en robòtica educativa, cursos de capacitació digital docent certificats i taller adreçats a tot el grup classe.

Continguts educatius
Desenvolupem continguts educatius innovadors i vivencials concebuts per poder treballar transversalment diverses assignatures i, alhora, integrar-hi eines tecnològiques per treballar el pensament computacional i disciplines STEM.

Acompanyament a escoles
Disposem de 10 mentors que un cop al trimestre visiten les escoles per tal d’entendre el seu projecte educatiu i necessitats i ajudar els seus docents a implementar a l’aula activitats didàctiques relacionades amb el pensament computacional i la robòtica oferint-los situacions d’aprenentatge, metodologies d’aula i sessions formatives per a assegurar una integració efectiva dels continguts.

Què hem fet?

Des del 2022, la plataforma Habilis.cat, s’ha dedicat a donar a conèixer la metodologia d’aprenentatge STEAM, els docents i altres professionals referents en aquest àmbit i els recursos educatius que hi estan vinculats.

Hem impartit les formacions en robots educatius, panells digitals i equipament audiovisual a tots els centres educatius públics de Catalunya a través de la nostra xarxa de formadors desplegats a tot el territori.

També hem fet diversos cursos online, híbrids i presencials destinats bé a la capacitació digital docent bé a alumnes de tots els cicles formatius.

Hem organitzat el festival Fixing the Future en les seves dues passades edicions.

Els nostres valors

Promovem el pensament crític, la competència digital i el desenvolupament d’una tecnologia responsable i inclusiva.

Estem compromesos a fer del mètode STEAM una realitat accessible i transformadora per a totes les escoles.

Fomentem vocacions científiques i tecnològiques entre tot l’alumnat, especialment entre les nenes, per reduir els desequilibris de gènere en aquest àmbit.

Volem democratitzar la tecnologia als claustres docents, fent-la accessible a tot el professorat, especialment aquells perfils que es trobin en risc d’exclusió tecnològica.

La nostra experiència en xifres

FORMACIONS A L’ESCOLA PÚBLICA

  • +13.000 sessions de formació presencials (2024/2025)
  • +100.000 professors a formar
  • 80 formadors certificats per Habilis distribuïts pel territori
  • +200 formacions per setmana
  • 105 vídeos originals en català
  • 35 guies didàctiques originals en català i castellà
  • 9 és la nota mitjana que reben els nostres formadors

SPACE LAB: OBJECTIU LA TERRA. Curs de Capacitació Digital Docent B2

  • 70 hores de formació individuals
  • 11 escoles FECC participants
  • 190 professors matriculats
  • + 5.700 alumnes implicats
  • 150.000€ en equipament per les escoles
  • En col.laboració amb la  la FECC (Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya) i la Universitat Ramon Llull – Blanquerna.

TALLERS STEAM

  • 8 botigues Abacus activades
  • 26 dies de tallers gratuïts
  • 26 escoles públiques convidades
  • 45 sessions de tallers
  • +1.300 alumnes implicats

CURS D’ASTRONAUTA AMB HYPATIA I

  • 9 científiques catalanes de renom com a docents en classes virtuals en directe
  • 5 mòduls temàtics: astronomia, biologia, enginyeria, salut i comunicació
  • 3 cicles de primària
  • 300 nenes i nens participants
  • Actualment, i amb la intenció de seguir fomentant les vocacions STEM especialment entre nenes i nens, el curs l’hem deixat en obert i disponible per a totes les escoles i famílies.

FIXING THE FUTURE FESTIVAL

  • 4 edicions del Festival realitzades
  • 25 projectes d’arreu del món destacats cada any
  • 55 ponents internacionals
  • +1.000 participants de 46 països diferents
  • 20 tallers educatius a cada edició

 

THINK TANK HABILIS

Organitzem sessions periòdiques de consultes amb grups de mestres i estudiosos pluridisciplinaris per reflexionar sobre les necessitats de l’escola al segle XXI, testejar productes, i rebre recomanacions i validacions sobre les nostres ofertes i serveis. 

Cada any volem publicar una memòria d’activitats que recull les conclusions d’aquestes sessions i les contribucions dels participants.

El nostre equip

Silvia Brandi
Silvia Brandi
Directora

Llicenciada a la Facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milà (2004), el 2006 es muda a Barcelona i comença a col·laborar amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i amb l’estudi d’arquitectura MiAS Arquitectes. Com a arquitecta, lidera, entre d’altres, el projecte i la construcció de la seu de iGuzzini a Sant Cugat que rep nombrosos premis internacionals. A partir del 2012 s’integra definitivament a l’equip de l’IAAC, del qual el 2015 n’esdevé gerent. També col·labora estretament amb el Fab Lab Barcelona. L'any 2019 assumeix la gerència de l’Atlas of the Future de SOM i de l’esdeveniment internacional Fixing the Future Festival.

Sònia Casas
Sònia Casas
Editora de continguts

Periodista llicenciada per la Universitat Ramon Llull i postgraduada a la UCLA, la Universitat de Los Angeles. El 2003 comença a treballar de corresponsal a Amèrica Llatina per Catalunya Ràdio i també com a corresponsal al Brasil per la cadena de televisió CNN. Durant els últims dotze anys, ha treballat com a cap de redacció de la revista Sàpiens. També ha estat presentadora i guionista del programa de divulgació històrica Pintant el gris i és autora del llibre 'Ramon Llull, llibre de viatge'. També ha col·laborat en mitjans com El Magazine de La Vanguardia, Altaïr o El Singular Digital, entre d’altres.

Nina Coll
Nina Coll
Tecnopedagoga

La meva experiència professional ha estat principalment en el sector educatiu formal i no formal. He realitzat docència a diferents edats i treballat per la creació de materials pedagògics i el desenvolupament de metodologies amb eines tecnològiques. També he format part de la gestió de projectes, destacant EduLab com un dels més rellevants. M’interessa la innovació en el marc educatiu i no deixo mai d’aprendre. Em considero una persona resolutiva i emprenedora. M’agrada oferir noves idees i perspectives als projectes que participo.

Maira Farias
Maira Farias
Tecnopedagoga

Professora universitària en Teologia i Filosofia. Diplomada en Antropologia Humanística per la universitat de Santo Tomás de Aquino. Master en lideratge de la innovació pedagògica i direcció de centres educatius i Master en Atenció a la diversitat i educació inclusiva per Blanquerna, Universitat Ramón Llull. Més de 10 anys d'experiència en educació en projectes R+D+I, tant a l'Argentina com a Catalunya. Ponent i tallerista en congresos com ara Virtual Educa, SIMO o Llevate el Éxito. Durant 6 anys vaig acompanyar diferents centres i xarxes educatives com assessora técnica pedagógica a la Editorial SM. 3 anys com assessora pedagògica i comercial de Kimple, desenvolupant també contingut educatiu de temàtiques emergents.

Lluís Molas
Lluís Molas
Tecnopedagog

Llicenciat en Química i amb llarga experiència com a docent a secundària i batxillerat, va decidir a deixar de banda l'ensenyament a les aules per impulsar la capacitació en competències digitals i la integració de les metodologies STEAM als centres educatius. Amb enfocament pràctic i apassionat, recolzat en un sòlid coneixement en programació, robòtica, impressió 3D i realitat mixta, ha capacitat altres educadors de totes les etapes educatives per transformar les seves pràctiques a l'aula.
A Abacus Educació, lidera projectes educatius en col•laboració amb fabricants de robòtica de diferents països, creant continguts i pràctiques centrats en l'educació, on la tecnologia és una eina facilitadora. A través d'aquesta col•laboració internacional constant, impulsa la creació de solucions innovadores per potenciar l'aprenentatge a l'aula.
Reconegut com a educador distingit i acreditat per la Fundació Educativa Micro:bit és formador i validador de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en l'ús de micro:bit a l'aula.
Imparteix classes com a professor universitari de Robòtica i Realitat Digital en el grau de Digital Business a ESIC Business School, a més de contribuir a la transformació digital de la institució educativa.

Rebeca Piernagorda
Rebeca Piernagorda
Tecnopedagoga

Rebeca Piernagorda és doctora en Educació, té un màster en Innovació Pedaògica i Lideratge Educatiu del s.XXI i és graduada en Educació Primària i Educació Infantil per la facultat de Blanquerna – Universitat Ramon Llull.
Pel que fa a la formació musical va estudiar a l’Escola de Cant del Conservatori del Liceu i està graduada per la ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music).
Té experiència com a tutora i especialista de música en escoles com l’escola Pia Luz Casanova o Isabel de Villena i com a mestra de solfeig, coral i musicals en centres diversos.
És presidenta de l’Associació Cultural Quimera on realitza formacions reconegudes per l’XTEC entorn a les noves tecnologies, neuroeducació i el món audiovisual. Ja que també disposa d’experiència en producció audiovisual.

Pilar Súnico
Pilar Súnico
Gestora de projectes

Ha dedicat la seva carrera a la creació i gestió de contingut, especialment de l'àmbit educatiu. Master en Edició per la Universitat d'Alcalá d'Henares. Amb un ampli bagatge internacional: Alemanya, Suïssa, Itàlia, França, on ha treballat a centres educatius especialment de formació superior i universitària, com ara la Universitat de Heidelberg, al CIS de Torí, o al Lyceé International de Ferney-Voltaire. A més de treballar per diferents empreses va fundar el 2010 la seva editorial unipersonal DeFabula especialitzada en temàtica infantil i social.

Maribel Vargas
Maribel Vargas
Administrativa

Els darrers anys he estat treballant a una consultora internacional. Inicialment com a administrativa donant suport a les tasques de l'àrea de Comunicacions del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, després com a gestora de projectes al Departament d'Educació i a diferents clients fora de l'administració pública. I des de fa poc, sóc a Habilis, compartint el repte de tirar endavant aquest projecte educatiu de formacions a docents en robòtica educativa que tot just acaba de començar.

Silvia Brandi
Silvia Brandi
Directora

Llicenciada a la Facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milà (2004), el 2006 es muda a Barcelona i comença a col·laborar amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i amb l’estudi d’arquitectura MiAS Arquitectes. Com a arquitecta, lidera, entre d’altres, el projecte i la construcció de la seu de iGuzzini a Sant Cugat que rep nombrosos premis internacionals. A partir del 2012 s’integra definitivament a l’equip de l’IAAC, del qual el 2015 n’esdevé gerent. També col·labora estretament amb el Fab Lab Barcelona. L'any 2019 assumeix la gerència de l’Atlas of the Future de SOM i de l’esdeveniment internacional Fixing the Future Festival.

Sònia Casas
Sònia Casas
Editora de continguts

Periodista llicenciada per la Universitat Ramon Llull i postgraduada a la UCLA, la Universitat de Los Angeles. El 2003 comença a treballar de corresponsal a Amèrica Llatina per Catalunya Ràdio i també com a corresponsal al Brasil per la cadena de televisió CNN. Durant els últims dotze anys, ha treballat com a cap de redacció de la revista Sàpiens. També ha estat presentadora i guionista del programa de divulgació històrica Pintant el gris i és autora del llibre 'Ramon Llull, llibre de viatge'. També ha col·laborat en mitjans com El Magazine de La Vanguardia, Altaïr o El Singular Digital, entre d’altres.

Nina Coll
Nina Coll
Tecnopedagoga

La meva experiència professional ha estat principalment en el sector educatiu formal i no formal. He realitzat docència a diferents edats i treballat per la creació de materials pedagògics i el desenvolupament de metodologies amb eines tecnològiques. També he format part de la gestió de projectes, destacant EduLab com un dels més rellevants. M’interessa la innovació en el marc educatiu i no deixo mai d’aprendre. Em considero una persona resolutiva i emprenedora. M’agrada oferir noves idees i perspectives als projectes que participo.

Maira Farias
Maira Farias
Tecnopedagoga

Professora universitària en Teologia i Filosofia. Diplomada en Antropologia Humanística per la universitat de Santo Tomás de Aquino. Master en lideratge de la innovació pedagògica i direcció de centres educatius i Master en Atenció a la diversitat i educació inclusiva per Blanquerna, Universitat Ramón Llull. Més de 10 anys d'experiència en educació en projectes R+D+I, tant a l'Argentina com a Catalunya. Ponent i tallerista en congresos com ara Virtual Educa, SIMO o Llevate el Éxito. Durant 6 anys vaig acompanyar diferents centres i xarxes educatives com assessora técnica pedagógica a la Editorial SM. 3 anys com assessora pedagògica i comercial de Kimple, desenvolupant també contingut educatiu de temàtiques emergents.

Lluís Molas
Lluís Molas
Tecnopedagog

Llicenciat en Química i amb llarga experiència com a docent a secundària i batxillerat, va decidir a deixar de banda l'ensenyament a les aules per impulsar la capacitació en competències digitals i la integració de les metodologies STEAM als centres educatius. Amb enfocament pràctic i apassionat, recolzat en un sòlid coneixement en programació, robòtica, impressió 3D i realitat mixta, ha capacitat altres educadors de totes les etapes educatives per transformar les seves pràctiques a l'aula.
A Abacus Educació, lidera projectes educatius en col•laboració amb fabricants de robòtica de diferents països, creant continguts i pràctiques centrats en l'educació, on la tecnologia és una eina facilitadora. A través d'aquesta col•laboració internacional constant, impulsa la creació de solucions innovadores per potenciar l'aprenentatge a l'aula.
Reconegut com a educador distingit i acreditat per la Fundació Educativa Micro:bit és formador i validador de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en l'ús de micro:bit a l'aula.
Imparteix classes com a professor universitari de Robòtica i Realitat Digital en el grau de Digital Business a ESIC Business School, a més de contribuir a la transformació digital de la institució educativa.

Rebeca Piernagorda
Rebeca Piernagorda
Tecnopedagoga

Rebeca Piernagorda és doctora en Educació, té un màster en Innovació Pedaògica i Lideratge Educatiu del s.XXI i és graduada en Educació Primària i Educació Infantil per la facultat de Blanquerna – Universitat Ramon Llull.
Pel que fa a la formació musical va estudiar a l’Escola de Cant del Conservatori del Liceu i està graduada per la ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music).
Té experiència com a tutora i especialista de música en escoles com l’escola Pia Luz Casanova o Isabel de Villena i com a mestra de solfeig, coral i musicals en centres diversos.
És presidenta de l’Associació Cultural Quimera on realitza formacions reconegudes per l’XTEC entorn a les noves tecnologies, neuroeducació i el món audiovisual. Ja que també disposa d’experiència en producció audiovisual.

Pilar Súnico
Pilar Súnico
Gestora de projectes

Ha dedicat la seva carrera a la creació i gestió de contingut, especialment de l'àmbit educatiu. Master en Edició per la Universitat d'Alcalá d'Henares. Amb un ampli bagatge internacional: Alemanya, Suïssa, Itàlia, França, on ha treballat a centres educatius especialment de formació superior i universitària, com ara la Universitat de Heidelberg, al CIS de Torí, o al Lyceé International de Ferney-Voltaire. A més de treballar per diferents empreses va fundar el 2010 la seva editorial unipersonal DeFabula especialitzada en temàtica infantil i social.

Maribel Vargas
Maribel Vargas
Administrativa

Els darrers anys he estat treballant a una consultora internacional. Inicialment com a administrativa donant suport a les tasques de l'àrea de Comunicacions del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, després com a gestora de projectes al Departament d'Educació i a diferents clients fora de l'administració pública. I des de fa poc, sóc a Habilis, compartint el repte de tirar endavant aquest projecte educatiu de formacions a docents en robòtica educativa que tot just acaba de començar.

Han col·laborat amb nosaltres