Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Quatre llibres infantils per descobrir el món que ens envolta

Desperta’ls la curiositat per la ciència, la tecnologia i les matemàtiques amb aquestes novetats editorials
Sant Jordi és un moment ideal per fomentar la lectura entre els més petits | Pixabay
Aquestes dates són un moment ideal per fomentar la lectura entre els més petits i ajudar-los a despertar un nou interès per les disciplines STEAM
21 d’abril de 2023 –
 Olga Vallejo

Sant Jordi ens encanta! Llibres i més llibres, roses, gent al carrer, tothom content… però entre tanta oferta a vegades costa fer una bona tria. Si vols anar amb la feina feta i tirar pel dret, et proposem una selecció de llibres per entendre el món que ens envolta i on les disciplines STEM hi estan presents. Perquè la curiositat és la que mou el món i val la pena alimentar-la des que som petits.

El gran llibre de les respostes increïbles de Jane Wilsher (Editorial Inuk, 2023)
Llibre il·lustrat farcit de respostes a un munt de preguntes relacionades amb la ciència, la natura, les persones, els animals i el món. Està organitzat per temàtiques i té les il·lustracions acolorides de Louise Lockhart. 500 preguntes per descobrir coses increïbles. A partir de 7 anys.

Atrapachispas. Una fábula sobre el poder de la autenticidad y los sueños d’Ami Bondía (Círculo Rojo, 2023)
El primer llibre pensat pels més joves que impulsa la marca personal i les habilitats STEAM. Les bessones Lu, Lía i el seu gos Rufus han de superar una sèrie de reptes per aconseguir la seva missió i convertir-se en complidores de somnis (atrapachispas). Què tenen d’especial cadascuna d’elles? Com poden aprofitar el seu potencial? Mentre aconsegueixen el seu objectiu van descobrint quins són els seus talents i les eines que tenen al seu abast per aconseguir els seus anhels. Amb il·lustracions de Patricia Bondía, Atrapachispas ens ajuda a conèixer-nos millor i a visibilitzar el que ens fa especials. A partir de 7 anys.

La porta dels tres panys de Sònia Fernández-Vidal (Editorial Destino, 2011)
La trilogia perfecta per entendre la ciència del segle XXI. Sònia Fernández-Vidal és doctora en física i fa uns anys es va proposar escriure una història d’aventures on el fil conductor fos la física quàntica. Volia fer una mena de Harry Potter substituint la màgia per la física. El resultat són tres novel·les plenes d’aventures on en Niko i els seus amics resolen enigmes mentre descobreixen les lleis de la física quàntica. Combina fantasia, acció i coneixements, i a la part final de cada llibre té un diccionari –Diccionari per a estudiants avantatjats– per familiaritzar-nos amb conceptes i fenòmens com l’antimatèria, l’acceleració de partícules, la dilatació del temps, els fotons o la teleportació. A partir de 9 anys. 

Mara Turing. El despertar de los hackers de Javi Padilla (Editorial Samarcanda, 2018)
Saps què fa un hacker? I el que passa si et hackegen? Aquí el món es divideix entre els que programen i els que són programats. Just abans de començar les vacances, la Mara Turing rep un missatge que li demana ajuda. Qui l’ha escrit és el seu oncle, Arnold Turing, que va desaparèixer quan ella tenia cinc anys. La Mara, la Noa i en Daniel aprenen a programar per parar els peus al cracker més perillós de la història i la intel·ligència artificial més avançada. Un munt d’aventures amb les que el lector s’adona de la necessitat de fer un ús intel·ligent de la tecnologia. Aquest és el primer llibre d’una col·lecció que ja compta amb quatre volums. A partir de 9 anys. 

Publicitat

Articles relacionats