Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Les nostres recomanacions de literatura infantil STEAM per aquest Sant Jordi

Llibres sobre dinosaures, inventores revolucionàries, viatges per l’univers i aprendre a navegar per internet
Sant Jordi Petit
Sis llibres per a tots els públics i ideals per aquest Sant Jordi 2024.
16 d’abril de 2024 –
 Genís Casanovas

La diada de Sant Jordi sempre és una bona ocasió per fomentar la lectura dels més petits, però l’allau de novetats literàries que arriben coincidint amb aquestes dates, pot fer que ens sigui difícil trobar un llibre que encaixi amb els gustos dels nostres fills o alumnes i que els desperti algun tipus d’interès o vocació.

És per això que des d’Habilis hem preparat una selecció d’obres de literatura infantil que giren al voltant de les disciplines STEAM, però amb opcions per a tots els gustos i edats. En trobareu algunes de caire més històric, on es repassa la tasca de grans inventors i investigadors, altres que serviran per donar els primers passos en disciplines com l’estadística o l’exploració de l’univers i, fins i tot, parlarem de pantalles i ‘fake news’.

 

Inventores i els seus invents d’Aitziber López (Flamboyant)

Margaret A. Wilcox, Helen Murray Fee o Stephanie Kwolek són tres noms que, a priori, poden semblar-nos totalment desconeguts, però les seves aportacions al món de l’automobilisme, la medicina i l’exploració espacial van ser transcendentals durant el segle XX. Ara, són unes de les protagonistes d’aquest llibre il·lustrat, on es presenten desenes d’invents, alguns de quotidians i altres no tant, que han estat ideats per dones. Una obra ideal per despertar les vocacions científiques i tècniques entre les nostres filles i alumnes des de ben petites.

Inventores i els seus invents (CATALAN)

 

Fake Over de Nereida Carrillo (Flamboyant)

Llibre escrit per la periodista i docent Nereida Carrillo amb il·lustracions d’Alberto Montt. És un manual fàcil, útil i rigorós per aprendre a verificar la informació i navegar amb seguretat per les xarxes. Des de la seva publicació, l’any 2022, ha arribat a moltes escoles on ja és utilitzat com a eina educativa.

Fake Over (ES)

 

L’univers a la mà de Sonia Fernández Vidal amb il·lustracions de Pilarín Bayés (La Galera)

Sonia Fernández és doctora en física per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat en centres com el CERN de Suïssa (on hi ha l’accelerador de partícules) o el Laboratori Nacional de Los Álamos, del Departament d’Energia dels Estats Units. Ara, s’ha unit a la il·lustradora Pilarín Bayés per escriure aquest llibre protagonitzat per l’Eva, una noia que haurà d’embarcar-se en un viatge espacial per buscar al seu avi. Un llibre ideal per descobrir les bases de l’univers: astres, satèl·lits, planetes…

 

100 niños. Lo que nos cuentan los números de Christoph Dösser (Siruela)

L’estadística pot semblar avorrida o complicada pels més petits de la casa, però aquest llibre els farà canviar d’opinió. Imagineu que en el món en comptes de 2.000 milions de nens n’hi hagués només 100…En aquest llibre, Christoph Drösser ens mostra amb xifres com és la vida dels nens en diferents llocs del planeta: quants tenen gos o saben nedar? Quants van a escola, viuen prop del mar o al carrer? Quants tenen aigua neta, tenen bicicleta o són vegetarians? Un llibre sorprenent que ens acosta a realitats diverses i ens ajuda a valorar, a conèixer i apreciar millor el nostre propi entorn a través de les dades i les xifres.

100 NIÑOS: LO QUE NOS CUENTAN LOS NUMEROS

 

Estoig Petit Sàpiens de Diversos Autors (Petit Sàpiens)

Viatge en el temps amb la primera biblioteca Petit Sàpiens, perfecte per descobrir la vida i el llegat de tres figures clau de la història de la humanitat: amb Hatxepsut els lectors entendran com es vivia a l’Antic Egipte, amb Leonardo aprendran amb els seus invents i amb Mary Anning es convertiran amb paleontòlegs.

Estoig Petit sapiens

 

Pantalles, que no et dominin! de David Bassa i Marta Narberhaus amb il·lustracions de Kim Amate (Bindi Books)

Els primers passos a les xarxes socials o els primers dies amb el telèfon mòbil poden ser un repte, tan pels docents i pares, com pels propis fills i alumnes. Aquest llibre és útil per petits i grans i no busca “demonitzar” les pantalles, sinó ben al contrari: fer-ne un bon ús per poder aprofitar al màxim totes les eines que ens aporten a casa i a l’escola.

Pantalles

Publicitat

Articles relacionats