Viatja a la lluna amb micro:bit

35 reptes per a aprendre a treure el màxim partit a la teva placa de programació

Aquest curs interdisciplinari basat en l’aprenentatge STEAM cerca despertar vocacions científiques i tecnològiques en l’alumnat alhora que els ensenya a programar i resoldre reptes vinculats a una narrativa espacial.

9 de maig de 2024 - Redacció

“Viatja a la Lluna amb micro:bit” representa una oportunitat única perquè docents introdueixin la programació i la tecnologia a les aules, oferint als estudiants un viatge educatiu que va més enllà de les aules tradicionals, permetent-los explorar, construir i aprendre de manera pràctica.

El curs es pot implementar des de 5è de primària i fins a 3r de l’ESO i està organitzat en 4 mòduls i 35 situacions d’aprenentatge desenvolupades a partir d’un innovador mètode d’aprenentatge que combina la versatilitat de la placa micro:bit amb el kit de construccions Nezha Inventor.

Què és el kit Nezha Inventor?

El kit Nezha Inventor és un material didàctic amb més de 400 peces tipus LLEC que permet desenvolupar una gran varietat de construccions i desafiaments de programació que van des del nivell més bàsic fins al més avançat. Encara que durant el curs es proposen algunes propostes de muntatge, aquestes no són prescriptives, de manera que tant el professorat com l’alumnat puguin treballar la creativitat i la participació activa dels alumnes.

Programant amb micro:bit

Les propostes de programació es realitzaran de manera progressiva utilitzant blocs gràfics amb Microsoft MakeCode. Els reptes plantejats no sols busca ensenyar conceptes d’enginyeria, sinó que també estan connectats a situacions reals que utilitzen com a teló de fons un emocionant viatge a la Lluna en el qual els estudiants són la tripulació.

Com està organitzat el contingut?

El contingut es lliura en format digital, acompanyat de fitxes docents descarregables i rúbriques d’avaluació, facilitant la seva implementació a l’aula.

Les 35 activitats estan classificades per nivells de dificultat. Això permet al docent adaptar la seva complexitat en funció del nivell del grup-classe i ajustar el contingut segons les necessitats específiques dels seus alumnes.

Com s’accedeix al curs?

Per a accedir a aquest apassionant curs, es proporciona una contrasenya en adquirir el kit que permet visualitzar cadascun dels quatre mòduls. Així i tot, pots veure en obert la introducció al curs i les fitxes docents clicant en el botó Accedeix al Curs.

Prepara’t per a enlairar cap al coneixement STEAM amb “Viatja a la Lluna amb micro:bit”!

ACCEDEIX AL CURS

Sol·licitud per demanar més informació del producte

Activeu el JavaScript al navegador per a poder completar el formulari.