Converteix-te en astronauta i descobreix la vida a Mart

Hypatia obre convocatòria fins al 31 de gener de 2024 per seleccionar una nova tripulació de dones per a una missió de simulació

Les seleccionades emprendran la seva missió a la ‘Mars Desert Research Station’ dels Estats Units.

15 de gener de 2024 - Redacció

Has somniat alguna vegada en ser astronauta? T’has imaginat com seria viure en una estació espacial situada a Mart? Doncs l’Associació Hypatia Mars obre convocatòria fins al 31 de gener de 2024 per la selecció de 5 noves integrants de la tripulació Hypatia II, un nou equip de dones de diferents edats i disciplines que participarà en una missió de simulació amb data prevista per al 2025. 

La convocatòria està oberta a dones que tinguin passió per la ciència i l’espai, i comparteixin els valors d’Hypatia. Les candidates han de tenir algun tipus de vinculació amb les carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), amb capacitat comunicativa i un bon domini de l’anglès. 

La nova tripulació inclourà les dues membres a la reserva d’Hypatia I, la matemàtica Anna Bach i l’estudiant d’enginyeria i esportista d’elit Helena Arias, que se sumaran a altres professionals amb els objectius de fer recerca d’excel·lència, desenvolupar activitats de divulgació i fomentar vocacions científiques, en especial entre les nenes i les noies més joves. 

Després de l’èxit de la primera missió d’Hypatia I a l’estació anàloga Mars Desert Research Station, al desert de Utah, Estats Units, la missió Hypatia II vol mantenir i reforçar les aliances establertes durant la primera expedició. 

La primera missió va comptar amb el suport de més de 50 entitats públiques i privades, entre les quals destaquen la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Banc Sabadell i la Generalitat de Catalunya. 

Per a més informació sobre la convocatòria i per presentar candidatura, visitar el següent enllaç: hypatiamars.com/applynow 

Si voleu conèixer amb més profunditat la tasca d’aquestes dones astronautes, us deixem aquí un vídeo molt interessant de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació: