“Els científics i engenyers són les persones més creatives que he conegut”

En el primer capítol de 'Les veus del Fixing the Future' entrevistem a la professora i coordinadora de 'hackatons' Alícia López

Alícia López impartint un 'workshop' a un grup de docents assistents al Fixing the Future 2023 | HABILIS
21 de juliol de 2024 - Genís Casanovas

El Fixing the Future 2023 va ser un espai on conèixer models educatius d’èxit d’arreu del món, com és el cas que ens va presentar la professora de batxillerat, Alícia López, coorganitzadora de la Hackató CIC Batxillerats -MIT de Massachusetts, la qual, en la seva edició de 2023, va acollir 110 alumnes d’onze escoles diferents.

Durant un taller amb docents catalans, ens va explicar d’on va sorgir aquesta idea i quina és la dinàmica d’una Hackató, on els alumnes treballen conjuntament per grups per tirar endavant projectes que combinen tecnologia amb altres disciplines, tant científiques com humanístiques. La iniciativa va despertar força interès entre els docents, els quals també li van demanar a López més exemples i consells sobre com treballar amb projectes multidisciplinaris a les seves aules.

Les veus del Fixing the Future 2023

A continuació, podeu gaudir de l’entrevista que li vam fer al Disseny Hub de Barcelona, en el marc del Festival Fixing the Future 2023. En ella, l’Alícia López i la periodista Olga Vallejo no només conversen sobre el projecte de la Hackató, sinó també com fomentar les vocacions tecnològiques a l’aula i com les disciplines STEAM poden ser un impuls per la creativitat de manera transversal.