Què son els aprenentatges Low High Tech? Quins treballs per projectes puc fer per fomentar les disciplines STEAM a l’aula? Com puc desenvolupar el pensament computacional dels infants de forma manipulativa i vivencial? Amb quines activitats puc treballar habilitats com la creativitat i, alhora, la resolució de problemes i la programació? Com puc parlar del canvi climàtic a l’alumnat sense provocar-los ecoansietat? I com puc fomentar-los uns hàbits i nutrició saludables?
Aquestes són algunes de les qüestions que s’abordaran en les desenes de conferències, taules de debat, projeccions, workshops i tallers que acollirà enguany el festival Fixing the Future, una edició, la quarta, que en aquesta ocasió comptarà amb un apartat especialment pensat per als docents tot i que també està obert al públic general interessat en la innovació educativa, els nous models d’aprenentatge, els ODS i l’educació conscient.
Entre els ponents que vindran hi haurà Gareth Stockdale, CEO de la Fundació Micro:bit, la placa de programació amb la qual milions de joves de tot el mon estan aprenent a programar; Eugenia Coventorn, CEO de Lecturers Without Borders, una entitat que organitza conferències de científics d’alt nivell en escoles de primària i secundària diferents països d’Europa; Favio Chávez, fundador de l’Orquestra d’Instruments Reciclats del Paraguai; Jim Cybulski, co-inventor de Foldscope, el microscopi de paper que està revolucionant les escoles índies; el Col·lectiu Eixarcolant, que posa en valor les plantes silvestres comestibles i les llavors antigues i molts altres ponents que ens parlaran de com estan fent servir la IA, la tecnologia blockchain, els satèl.lits i altres elements tecnològics capdavanters per resoldre problemes derivats de la desforestació, la contaminació i el canvi climàtic.
En paral·lel a les conferències, hi haurà un complet programa de workshops que abordaran temàtiques com les Fake News i fonts fiables, IA i ‘machine learning’ explicat als nens, aplicacions didàctiques de la realitat virtual i augmentada, activitats pràctiques relacionades amb les metodologies STEAM i la tecno-pedagogia o el pensament computacional desendollat. A més, alguns dels workshops permetran fer un ús pràctic de la placa micro:bit, del miscroscopi Foldscope i d’altres elements o eines exposats a les conferències.
On serà? Al Disseny HUB de Barcelona
Quan? El 12, 13 i 14 d’octubre.
Has de saber! Que el professorat teniu l’entrada gratuïta (imprescindible presentar carnet de docent)
Com obtenir l’entrada gratuïta? Clicant a l’enllaç de sota i posant el codi: DOCENTS_FIXING_2023.