Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans
Reprodueix vídeo

5 reptes STEAM vinculats a Star Wars

Converteix-te en un mestre Jedi i ensenya els secrets de la força STEAM als teus padawans
4 de maig de 2022 –
 Redacció

Robots, espases làser, naus espacials… Si els teus fills o alumnes són tan fanàtics de Star Wars com tu (o si vols aconseguir que ho siguin), aquestes activitats STEAM són ideals per fer-les plegats a casa o a l’aula.

1.Espasa làser de joguina
És l’activitat que protagonitza el vídeo que us adjuntem i que a Habilis us hem seleccionat precisament per aquesta raó: perquè és fàcil, econòmic, divertit i 100% Star Wars. Només us calen palletes vermelles i blaves, llums LED, cinta adhesiva i una pila de botó.

2.Naus de paper i les seves respectives rampes de llançament
Una activitat de tinkering en la qual pots fer servir des de paper, cartrons, fustes o altres materials reciclats fins a peces de LEGO i que permet explorar conceptes relacionats amb l’enginyeria aeronàutica.

3.Una cúpula geodèsica
Una bona manera de treballar les formes geomètriques pot ser fabricant les estructures amb forma de cúpula del planeta de Tatooine on creix Luke Skywalker. Es poden fer de mil maneres diferents: amb escuradents i llaminadures de goma, amb palets i plastilina o, d’una forma un pèl més sofisticada, com aquesta que ens proposa el mestre Jose Aurelio Pina al seu blog.

4.Equilibri de forces
Ho sap tothom, la força és fonamental a Star Wars i vosaltres podeu fer proves de com equilibrar-la construint un mòbil de joguina (dels de penjar, no de trucar!). L’exercici permet treballar conceptes de física, doncs cal que totes les peces (de cartró, goma eva o fusta) quedin ben equilibrades.

5.Fes el teu propi slime
Jabba the Hutt, la babosa gegant que capitaneja el sindicat del crim de Tatooine, ens serveix d’inspiració a l’hora de fabricar el nostre propi slime, aquesta joguina fabricada amb colorant, aromatitzant, cola, detergent, midó de blat de moro, bicarbonat i aigua. A internet hi ha infinitat de consells perquè fabricar diferents tipus de slimes, en funció de si el volem més esponjós o llefiscós.