El primer escultor de l’espai

La peça "L'estel de rialles", d'Eyal Gever, va ser llençada a l'espai per la NASA

18 de març de 2022 - MAD Systems, SCCL

L’israelià Eyal Gever està considerat un dels artistes contemporanis més visionaris del panorama mundial i és dels que està fusionant de forma més creativa i innovadora l’art i la tecnologia. Porta vint-i-cinc anys esculpint en impressores 3D les seves obres d’avantguarda, que es caracteritzen per explorar i examinar qüestions que envolten l’esperit humà, l’ecologia i els problemes globals, activitat per la qual ha estat recurrentment guardonat internacionalment.
Precisament, la seva fama va fer que la NASA l’escollís per crear la primera escultura feta en gravetat zero i llançar-la a l’espai. Gever va decidir dissenyar una escultura al voltant del tema del riure com a símbol de la positivitat humana. El projecte, titulat ‘#laugh‘, el va dur a crear una aplicació per a iOS en la qual tothom podia enregistrar el so del seu riure i enviar-lo a l’artista. L’aplicació va convertir aleshores les ones sonores en una visualització 3D que Gever va titular Estel de rialles. Els usuaris van poder veure i escoltar totes les presentacions i votar el seu model preferit. Hi van participar més de 100 mil persones i cada escultura de riure impresa en 3D va tenir la forma d’un anell, adquirint la forma d’una ona de colors. Tot seguit, la rialla més popular es va imprimir en un procés de micro-gravetat va durar 4 hores i el seu llançament a l’espai es va controlar des de la terra.

L’escultura es una representació impresa del so d’una rialla humana

Gever, que abans de ser artista va ser el CEO de diverses star-ups d’alta tecnologia, com ZAPA, coneguda per desenvolupar un dels primers mons virtuals, té 8 patents en tecnologies d’animació de gràfics per ordinador en 3D, tecnologies de visió i transmissió de dades i propagació de mitjans rics a través de xarxes.

En aquest vídeo, el podràs veure explicant com es dissenyen i s’imprimeixen les escultures en condicions de gravetat zero.

Per saber-ne més:
http://www.eyalgever.com/