Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Fes un robot amb material reciclat

Una manera creativa per aprendre a identificar les nostres capacitats
22 d’abril de 2022 –
 Redacció

Tots tenim determinades capacitats, cadascú les seves, però sovint ens costa identificar-les, tant si som nens com si som adults. Amb aquest exercici, que es pot fer de forma individual a casa o col·lectiva a l’aula, crearem un robot a partir de material reciclat. Així també podem treballar conceptes relacionats amb la cura del medi ambient.

Un cop estigui fet convidarem la nena o nen a dotar-lo de diferents capacitats físiques: agilitat, flexibilitat, força, rapidesa…; mentals i creatives: memòria, saber pintar o dibuixar, saber llegir millor o pitjor… i emocionals: sensibilitat, simpatia, empatia…

Com que moltes d’aquestes capacitats els nens no les sabran dir d’entrada, és un bon moment per parlar-ne i explicar-les i també perquè aprenguin a reconèixer-les en ells mateixos. També podeu aprofitar per preguntar-los si creieu que el robot s’assembla o no a ells i, si es tracta d’un grup, per exemple, en una aula o entre els membres d’una família i hi ha diversos robots, es pot conversar sobre la diversitat i el fet que tots som diferents i que aquestes diferències entre els uns i altres fan la vida molt més divertida.

Què necessitareu:

– Envasos tipus brick per fer el cos i la cara.

– Material reciclat: rotllos de paper de WC, palletes, taps, cordills, botons, agulles d’estendre…

– Material decoratiu: gomets, plomes, cartolines de colors, purpurina, retalls de roba….