Search
Close this search box.
Aprendre amb les mans

Arrenquen els bootcamps amb propostes STEAM per a l’aula a les botigues Abacus

Els tallers estan adreçats a classes senceres amb els seus respectius mestres
Les botigues Abacus de Lleida, Tarragona, Sabadell i Sants van acollir aquests cursos durant el Mes de les STEM.
29 de novembre de 2023 –
 Sònia Casas

En el marc del Mes de les STEAM a les botigues Abacus, Habilis ha començat un seguit de bootcamps o tallers formatius a algunes de les botigues que aquesta empresa cooperativa té desplegades per tot el territori.

En concret, s’han fet un taller de realitat virtual i realitat augmentada a la botiga Abacus de Sabadell a la qual van assistir les dues classes de 4rt d’ESO de l’escola RAMMAR 1. Durant dues hores, una cinquantena d’alumnes acompanyats de quatre professors van escoltar les explicacions del formador de formadors Lluís Molas, que els va mostrar diverses aplicacions educatives relacionades amb aquestes dues noves eines tecnològiques.

En Fran, professor de matemàtiques d’aquest mateix centre, va valorar molt positivament l’oportunitat de programar i experimentar amb aquestes tecnologies i destacava, en acabar l’activitat, que “entrar en contacte amb la tecnologia i el metavers permet als alumnes formar-se en diferents camps STEM en una mateixa activitat”.

 

Mentrestant, a les botigues Abacus de Lleida i de Tarragona, es van fer tres bootcamps dedicats a mostrar propostes STEAM per treballar a l’aula en el cicle mitjà i i el cicle superior de primària. En aquest cas, els alumnes i mestres que van poder treballar amb els kits de LEGO Spike, placa micro:bit i el robot Nezha van ser els dos cursos de 5è de primària de l’escola Vedruna de Tarragona i els alumnes de sisè de l’escola Príncep de Viana de Lleida, que van arribar acompanyats de la seva professora de música i del director de l’escola, Antoni Gotsens.

Aquesta mateixa setmana, la botiga d’Abacus del barri barceloní de Sants també va rebre els alumnes de 2n de primària l’Escola Institut Arts de Barcelona. Dividits en petits grups de 5 o 6, van poder donar els seus primers passos en el món de la programació per blocs gràcies al robot Matatalab, un petit giny educatiu, el qual es pot programar a través d’unes fitxes amb colors i icones que fan que el robot avanci, balli o reprodueixi sons i llums. En Carles i la Mònica, docents de l’escola, van valorar molt positivament l’activitat: “El panell de control d’aquest robot és molt visual i això dona l’oportunitat a l’alumne d’experimentar i de provar i equivocar-se fins que aconsegueix que el robot segueixi el camí correcte”, destacava en Carles, mentre que la Mònica afegia que “els infants es motiven molt amb activitats de robòtica i, en treballar en grups petits, estem donant l’oportunitat que també s’interessin els alumnes que normalment no són tan participatius”.

Aquests tallers s’aniran fent també en altres botigues, com les de Vic, Manresa i Girona.

Publicidad

Articles relacionats