Escapa’t del quadre!

Un 'scape room' interactiu que t'endinsa en el fons documental de la BNE

La proposta forma part dels recursos educatius que ofereix en línia i de forma gratuita la Biblioteca Nacional Española

23 de gener de 2023 - Redacció

“Us acabeu d’adonar que, a terra, hi ha una misteriosa carta. De sobte, es tanquen les portes i comença a sonar música de fons. ¡Esteu tancats!” Així comença el divertit joc d’escapament en línia “Cuadros de una exposición”, una proposta interactiva que vol posar a provar l’enginy dels alumnes de l’ESO. Només aquells que superin amb èxit tots els enigmes i proves escampats per les sales de l’Acadèmia de les Arts de Sant Petersburg, aconseguiran descobrir el codi secret que els permetrà d’escapar.

Cadascuna de les proves és un autèntic viatge a través de la història de l’art i de la música. Per si fos poc, moltes de les pistes es resolen consultant alguns dels documents, manuscrits i llibres més importants que resguarda la Biblioteca Nacional Española, doncs es tracta d’un dels desafiaments educatius que aquesta institució ofereix al seu portal de recursos BNEscolar.

Dins de BNEscolar, també hi trobareu seqüències didàctiques completes per als vostres treballs per projectes i experiències d’aprenentatge així com diversos vídeos per treballar les narratives audiovisuals i multitud de tallers.

Vols començar a jugar-hi? Entra-hi!

Esteu de viatge a Rússia, concretament a l’Acadèmia de les Arts de Sant Petersburg. Un guia comença a explicar-vos la història del compositor rus Modest Mussorgsky i la seva obra mestra.