Les millors joguines STEAM aptes per a totes les butxaques

Jocs educatius científics i tecnològics que no esgotaran tot el teu pressupost

Una selecció de joguines relacionades amb la ciència, la tecnologia i enginyeria, les arts, la creativitat i les matemàtiques d’entre 15 i 75 € per a totes les franges d’edat.

12 de desembre de 2022 - MAD Systems, SCCL

Ciència: Fes de la seva habitació un laboratori

El seu primer sistema solar
A partir de 5 anys.
Preu: 14,2€

Aquesta maqueta del sistema solar permet dissenyar, crear i pintar un planetari, amb el qual iniciar-se en els secrets de l’univers i dels planetes.
Inclou adhesius amb imatges de la NASA, 21 estrelles que brillen a la foscor, 4 pintures fosforescents, 8 models de planetes, 1 model del Sol, 1 pinzell, corda i les instruccions.

Desenterrar un dinosaure (i conrear la paciència)
A partir de 7 anys
Preu: 10,95

Amb aquest joc d’Arqueojugando amb el qual experimentar, en primera persona, en què consisteix la feina d’un paleontòleg, doncs han de picar i picar un maó per anar extraient els ossos (fluorescents) amb els quals després podran construir un increïble velociraptor que brilla en la foscor. A més, treballaran la paciència i el joc és molt possible que acabi allargant-se uns quants mesos abans no aconsegueixin desenterrar el dinosaure del tot.

Comprendre el canvi climàtic recreant ecosistemes
A partir de 5 anys
Preu: 29,95 €

Que l’edat recomanada no us enganyi. És un joc interessant per als nens i per a nosaltres i potser per això va rebre el premi de Millor Joguina atorgat per l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines en dues categories diferents l’any 2020. Wild Enviromental Science permet recrear diferents ecosistemes: glaceres, deserts, cultivar boscos, així com conèixer l’efecte hivernacle, mesurar nivells de CO2, o simular el cicle de l’aigua, entre altres opcions més totes elles destinades a explicar-nos l’escalfament global i el canvi climàtic.

Fer química amb bombes de bany efervescents
A partir de 8 anys
Preu: 34,99€

Amb aquest set faran química i s’iniciaran en els seus conceptes sense adonar-se mentre creen bombes de bany efervescents i perfumades en forma de flors, estrelles de mar, coets o planetes mitjançant una mescla de materials cosmètics comprimits als motlles inclosos. Són ideals per regalar dins de les boniques capsetes incloses!
Inclou: 250g de bicarbonat de sodi, 8 sobres de base àcida incloent 4 escumadors , 3 tints de glicerina, 2 fragàncies a base d’oli d’ametlles dolces, 5 pipetes, 1 espàtula, 1 got de precipitats, 1 motlle de bola, 4 motlles de còdols, 3 caixes d’embalatge i instruccions detallades.

Realitat Augmentada per veure la Terra
A partir de 4 anys
Preu: 49,95€

Els globus terraqüis adquireixen una nova dimensió gràcies a la realitat augmentada i les experiències 4D. Aquest ofereix un viatge interactiu que permet conèixer animals, monuments, gastronomia, invents, mapes i cultures del món. També n’hi ha un altre model que ens trasllada a l’època dels dinosaures.
Ideal per desenvolupar la destresa mental i la memòria, les habilitats tecnològiques i la imaginació.

Fes vídeos i fotos del món microscòpic
A partir de 5 anys
Preu: 49.95€

A banda d’una lent de qualitat de 40-640X, la gràcia d’aquest microscopi és que té un adaptador que permet col·locar-hi el smartphone per tal de poder gravar o retratar les imatges microscòpiques. Inclou trasllum LED, platina d’altura regulable, roda giratòria per configurar la intensitat de la llum i un set complet d’accessoris per a microscòpia tal com ho fan els científics reals.

Tecnologia i Enginyeria: Les habilitats TECH són tan importants com les digitals

Engranatges per als més petits
A partir de 3 anys
Preu: 30,95€

Gears és una joguina de construcció amb engranatges de colors que permet desenvolupar un tipus de joc molt obert en el qual els infants poden construir en vertical i horitzontal pràcticament qualsevol cosa que se’ls acudeixi: ponts, torres,… Després poden combinar-ho amb ninos, cotxes o qualsevol altre objecte per inventar històries.

TECH en format butxaca
A partir de 8 anys
Preu: 77 €

Sphero Mini és petita com una pilota de ping-pong però molt potent: inclou un giroscopi, un acceleròmetre, llums LED i pt assolir una velocitat d’1 metre per segon. Es controla mitjançant una app amb el mòbil que permet dirigir-la, jugar i programar-la a través amb l’app de Sphero Edu. La gràcia d’aquesta plataforma és que segueix tant el sistema de la programació per blocs al qual molts nens ja comencen a estar avesats però també la programació per codi, cosa que els introdueix a la programació real. Disponible amb el kit dactivitats o la bola per separat en 5 colors.

Construeix el teu propi ordinador

A partir de 10 anys.
Preu: 49 € kit bàsic – 299 € kit complet.

Piper Computer Kit permet que el teu fill es construeixi el seu propi ordinador i descobreixi com funciona per dins. Un set amb reptes evolutius molt complets on es barreja l’enginyeria, la programació i l’electrònica que li donarà molts mesos d’entreteniment fins que pugui dir: “Mama, he construït el meu primer ordinador… I funciona!”.

El robot de les escoles, a casa!
A partir de 6 anys
Preu: 68,95 €

Aquest tipus de robot ja forma part del dia a dia de moltes escoles. Aquesta és una versió per tenir-ne un a casa. En aquest cas, enlloc d’una abella és un ratolí que ha d’arribar sigui com sigui al formatge a través d’uns laberints que el nen haurà de resseguir amb les targetes de codificació, que són allò que li desenvolupa el pensament computacional.

Crea un piano de fruites (o altres bogeries interactives)
A partir de 10  anys
Preu:39 €

Molt molt similar a una placa Makey Makey però de preu una mica més ajustat i fabricació espanyola. El kit de creació interactiva Croc & Play d’Ebotics converteix qualsevol cosa en un teclat d’ordinador o en tecles tàctils. Divertit, educatiu i es combina molt bé amb projectes i joguines d’Art o aprendre Scratch. Es poden crear pianos de fruites (el del plàtan és el més conegut), superfícies interactives, comandaments de plastilina per a videojocs… Una de les 4 alternatives disponibles al mercat de la placa de programació Makey Makey.

200 circuits electrònics en un sol kit
Preu: 49,95
A partir de 8 anys

Piles, motors, altaveus, hèlixs, interruptors, bombetes, imants, … Electrokit 198 és un joc educatiu ideal per fer les primeres passes en el món de l’electrònica. Inclou 198 propostes destinades a crear efectes de moviment, llum i so. Aquest joc incentiva el pensament lògic, el descobriment, l’exploració i la resolució creativa de problemes.

Fabrica el teu primer cotxe robot intel·ligent

A partir de 10 anys
Preu: 79,99 €

ELEGOO ha fet un kit educatiu molt fàcil de muntar a través del qual qualsevol nen/a pot adquirir experiència real i pràctica en programació, muntatge electrònic i components de robòtica. El cotxe, un cop muntat, és capaç de seguir línies i evitar obstacles i pot ser controlat per infrarrojos o per mòbil.

Arts i creativitat: Ajuda’ls a crear el seu propi videojoc o pel·lícula

Hama Beads
A partir de 5 anys
Preu: 15,25€

Un joc clàssic d’art i creativitat manipulativa, les peces de colors en forma de píxel de Hama Beads s’uneixen per fer tota mena de creacions i fan que els nens treballin la motricitat fina. Hi ha diversos sets disponibles i es poden comprar borses o plantilles per separat.

Plastilina 2.0 (per quan ja no vulguin jugar amb la normal)
A partir dels 10 anys
Preu: 14 €

L’empresa creada per la innovadora STEAM Bethany Koby, Tech Will Save Us, presenta aquesta plastilina conductora Electro Dough per a nens que permet connectar-hi elements elèctric i fer-los funcionar. La plastilina del futur amb la qual tots voldrem jugar.

Estudi d’animació: anem a fer una pel·lícula
A partir de 8 anys
Preu: 42 €

El set d’animació LEGO Movie Maker amb plató giratori i plataforma per posar-hi el mòbil com a càmera que permetrà crear al teu fill les seves primeres animacions. Una manera divertida i real de descobrir tot el procés de fer un vídeo o una pel·lícula: muntar els escenaris, crear els personatges, gravar, crear efectes especials, retocar fotogrames i afegir música fins a arribar al vídeo final tot perfectament explicat pas a pas.

Com crear un videojoc (en lloc de només jugar-hi)
A partir de 8 anys
Preu: 30 €

Bloxels de Mattel permet que els nens creïn els seus propis videojocs, tant els escenaris com els personatges, al damunt d’un tauler com si fos un art píxel i després poden enviar-los a una aplicació (val 20€) i jugar amb ells al mòbil o a la tauleta igual com si fos un videojoc en línia o comprat. Hi ha el clàssic i l’especial Star Wars.

Fes real el teu invent
A partir de 6 anys
Preu: Des de 15 €

InventaKIT és un joc per crear invents a partir de barrejar una escena i una carta que dona la pauta del tipus d’invent que cal crear. Un cop decidit que poden fer, els nens han de reproduir-lo amb una manualitat: dibuix, plastilina, peces de construcció, un text o allò que més agradi a cadascú. Ideal per potenciar la creativitat dels infants.

Món maker i consola: la combinació perfecta
A partir de 9 anys
Preu: Des de 39,99 €

Els sets de Nintendo Labo permeten que els nens construeixin diferents Toy o elements personalitzats per poder utilitzar amb la consola. Una idea que combina manualitats estil maker amb la tecnologia digital i que, a més a més, han baixat força de preu.

Matemàtiques: jugar amb l’abstracció

Regletes de fusta: manipulació
A partir de 2 anys
Preu: 31,55 €

La capsa de fusta amb departaments conté 300 regletes de fusta de diferents mides i colors, que ajudaran els més petits a desenvolupar les habilitats matemàtiques treballant el concepte de mides (gran, petit) i la descomposició del número, i també les operacions de càlcul més bàsiques (sumar, restar, multiplicar, dividir). Està recomanat per a tots els nivells educatius. Els més petits podran desenvolupar capacitats com la comprensió dels números, la composició i descomposició numèrica i les primeres sumes i restes. Els alumnes de primària aprendran el valor posicional del sistema decimal, operacions de suma, resta, multiplicació i divisió amb una i dues xifres i les primeres potències. I els alumnes de secundària podran fer servir les regletes en la seva iniciació a l’àlgebra a través de la manipulació, fent servir les peces per fer equacions o demostracions d’expressions algebraiques.

Surt de l’embús
A partir de 8 anys
Preu: 30 €

Aquesta joguina anomenada Rush hour (L’hora de l’embús de trànsit) desenvolupa el raonament seqüencial dels nens, la perseverança i els obliga a trencar-se el cap per aconseguir superar el repte de sortir d’un maleït embús de trànsit. Un joc que, a més, és transportable. També hi ha la versió per als més petits Rush Hour Jr.

El clàssic d’entre els clàssics
A partir de 4 anys
Preu: 9,95€

El tangram és un dels millors jocs per introduir els conceptes de la geometria plana. Molt entretingut i amb reptes evolutius que permeten jugar sol o en companyia. També ens encanta el joc de Tangram que inclou el set d’Osmo Genius Kit.

Imants translúcids per construir-ho (gairebé) tot
A partir de 4 anys
Preu: Des de 15 €

Els Magformers són unes peces imantades planes amb formes geomètriques diverses. Segons el set pot incloure quadrats, rectangles, triangles equilàters, isòsceles… Es poden treballar les propietats de les formes tant en 2D com en 3D, cosa que permet treballar, a més de geometria, conceptes d’enginyeria. Altres jocs amb peces imantades similars són Playmags, Magna-tils, PicassoTiles i versions de marca blanques amb preus més ajustats i també amb bones crítiques.

Un joc de càlcul mental de viatge
A partir de 6 anys.
Preu: 15 €

El Math Dice és ideal per portar a la bossa ja que ocupa molt poc espai. Els petits es diverteixen fent sumes i restes (i amb els més grans es poden introduir les multiplicacions i divisions). A partir de 6 anys.

Leonardome
A partir de 8 anys
Preu: 200 €

Hem deixat per al final una joguina que vindria a representar l’essència de l’aprenentatge STEAM. Leonardome és un recurs educatiu (més que joguina) dissenyat i pensat pels responsables del Museu de les Matemàtiques de Cornellà i permet treballar amb una de les moltes idees genials de Leonardo da Vinci: les cúpules autosostenibles. A partir de peces de fusta dissenyades especialment, els nois i noies poden construir estructures d’uns 4 metres de diàmetre sense cap element d’unió. Un repte original i divertit que permet treballar la geometria, la història, l’art, la tecnologia i l’arquitectura per a diferents nivells educatius (des d’infantil fins a secundària). I és també una genial activitat col·laborativa ideal per a esdeveniments, esplais, museus i empreses. Més STEAM impossible! I per aquest raó, fins i tot us en deixem aquest vídeo ben il·lustratiu.