Aprendre amb les mans

Nova docusèrie sobre l’aigua

El cicle que fa l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona explicat en 4 episodis
25 de març de 2022 –
 Redacció

El Museu de les Aigües presenta L’aigua, l’impuls de la ciutat, una docusèrie de 4 capítols que explica, per primera vegada en aquest format, el cicle integral de l’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte audiovisual explica els reptes de fer que l’aigua arribi a totes les llars: des del moment de captació de l’aigua al medi fins a la depuració i retorn al seu cicle. La sèrie documental, disponible a Youtube, es divideix en 4 capítols que ensenyen tot el procés tecnològic i humà que s’amaga darrere el fet d’obrir i tancar una aixeta.

El primer capítol “El repte de captar l’aigua” mostra el procés de captació de l’aigua al medi per tal d’abastir les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El segon capítol, “El repte de potabilitzar l’aigua”, recorre tots el processos que viu l’aigua per tal de complir amb totes les mesures sanitàries i garanties de qualitat. El tercer capítol, “El repte de fer arribar l’aigua a la teva aixeta” mostra el complex sistema de bombament, dipòsits i conduccions de més de 4.500km per tota la ciutat que segueix l’aigua i que es gestiona des del Centre Operatiu de Control. I finalment, el quart capítol “El repte de depurar i retornar l’aigua” ensenya com després de ser utilitzada, l’aigua torna al medi en les millors condicions possibles, o bé es regenerada, a punt per tornar a ser utilitzada i començar novament el cicle.

El Museu de les Aigües des de 2004, s’ha consolidat com a referent en educació i divulgació del coneixement de l’aigua, el patrimoni hidràulic i la sostenibilitat i des del març de 2020 ha accelerat la seva transformació digital per mantenir la seva missió d’educació i divulgació del coneixement de l’aigua. Ho podeu comprovar amb els seus recursos en línia.

Publicidad

Articles relacionats