Projecte CLAB (II): analitza el teu entorn amb Smart Citizen

0 de 21 lliçons finalitzades (0%)

Unitat didàctica 4: “Sentim” la nostra classe (3h)

4.3. Visualitzant les dades

La visualització de les dades cada vegada és més senzilla d’aconseguir gràcies a programaris i aplicacions. | Getty Images

Ja tenim les nostres dades recollides, però ara els volem visualitzar per a poder analitzar-los i mostrar-los a terceres persones.

Per a començar, els col·locarem en una taula. Per a això, usarem el giny “data table” del menú de l’esquerra, en l’apartat “Data” Cliquem com hem clicat en altres ginys i ens apareixerà al llençol.

 

Connectem aquest giny o node, punxant i arrossegant fins al de Smart Citizen Data, tal com ho vam fer anteriorment entre els altres dos ginys i resultarà una mica així:

 

Si l’obrim, tindrem les dades obtingudes i les podrem analitzar:

Per obtenir més ajuda de com funcionen les taules de dades, podeu consultar l’apartat d’ajuda d’Orange.

 

Visualitzar les dades com una seqüència temporal

Ara serà interessant observar l’evolució de les dades al llarg del temps. Per a això anirem al menú de Time Sèries (És un add-on que ha d’estar instal·lat prèviament en Orange) i premem “as Timeseries”:

Ho premem, ho afegim al llençol i el connectem a la resta de ginys. Podem conectar-lo al de la taula de dades o bé al Smart Citizen Data com a la imatge:

 

Finalment, usarem l’últim element: “Line chart” (diagrama lineal) que estarà també al menú “Time Sèries”

 

Cliquem en ell i ho connectem al giny “As Timeseries” amb les següents propietats.

Si ara cliquem a Line Chart veurem una cosa similar a aquesta:

 

 

 

Aquest gràfic compararà una de les columnes i podrem veure els canvis d’un dia a un altre i veure també les dades que no tenim. Podem afegir més visualitzacions per a comparar les lectures d’un sensor amb un altre també. Per exemple, podem comparar temperatura i humitat.

 

 

Ja esteu en condicions de començar a analitzar les dades ambientals de qualsevol lloc que vulgueu, tant en interiors com en exteriors!